kampverhalen 2014

Hier kan je de belevenissen volgen op het kamp in Achel. Nog meer filmpjes en unieke foto's van het kamp krijg je te zien op de brunch van zondag 5 oktober 2014 in de Bemdhal.

Kampevaluatie 2014

We hebben een korte vragenlijst opgesteld om het kamp te evalueren. Invullen duurt geen 5 minuten. Zo kan je ons laten weten wat je ervan vond en kunnen we het volgende bivak nog beter maken. Onze kampevaluatie kan je vinden op:

Maandag 11 augustus: opruimen en naar huis

Het slechte weer gooide bijna roet in het eten voor de Guldensporenslag. De weerberichten werden druk geraadpleegd met als besluit om zo vlug mogelijk te beginnen. Geen platte rust dus, maar actie. Zoals altijd werd er weer heftig gestreden om de overwinning.

Na de Guldensporenslag werd er hout gesprokkeld voor het kampvuur. Gelukkig klaarde de hemel op na het avondeten. Daardoor werd het een prachtig kampvuur bij volle maan. Voor een keer geen toneeltjes door de afdelingen, maar een regelrechte competitie tussen de verschillende eettafels. Als afsluiter van de avond was er voor iedereen hotdog en warme chocolademelk. Daarna was het hoog tijd voor de jongste leden om te gaan slapen. De oudere leden konden nog een tijdje vertoeven bij de gezelligheid van het kampvuur.

Tijdens de nacht schakelde het kamp terug naar de echte tijd. Daardoor stonden we eigenlijk een uur vroeger op en dat was wel te merken aan de kleine ogen tijdens het ontbijt. Toch raakte het ganse kampterrein in 2 uur tijd opgeruimd en de camion geladen. Zowel groot als klein droegen het materiaal naar de laadplaats.

Na de officiële sluiting vertrokken de Sloebers, Speelclub en Rakkers met de bus naar Arendonk. Een kwartier later vertrokken de Toppers, Kerels en Aspiranten met de fiets huiswaarts. Daarmee is het kamp Achel 2014 voorbij. Morgen kan je ons evaluatieformulier invullen om zo in 2015 een nog beter kamp te organiseren.

Bedankt aan alle deelnemers, leiders, kookploeg en sponsors !

Zondag 10 augustus: klaar voor de finale

Iedereen is veilig en wel teruggekeerd van de trektochten. Allemaal met de nodige kilometers op de teller en soms na enkele platte banden. De vermoeidheid begint door te wegen, maar daarom stonden we 's andersdaag een half uurtje later op. Bij de aankomst stond er zoals altijd frikandellen met krieken op de menu. Na het eten werden de avonturen van de tocht verteld voor een volle eettent.

Helaas heeft het slechte weer ook Achel bereikt. Vrijdag was dus een dag vol regenprogramma's. Daarbij werden alle tenten en lokalen benut. Gelukkig zijn we er in geslaagd om alle tenten ook 's nachts droog te houden.

Zaterdag hadden de leiders een dagje vrij en moesten de Aspiranten en oude Kerels invallen. Te merken aan de kreten in de formatie de volgende ochtend, hebben de jongste leden zich volop uitgeleefd en geamuseerd. Dikke duim dus voor Kerels en Aspiranten. Als bekroning was er 's middags dan ook een feestelijk maal met kroketten.

Vandaag maken we ons klaar voor de grote finale van het kamp. Deze namiddag trekt iedereen naar het bos voor de Guldensporenslag. Daarna maken we het kampvuur klaar om deze avond met z'n allen rond te verbroederen.

Woensdag 6 augustus: trektocht en Sloebers

De Sloebers zijn gisteren aangekomen en geïnstalleerd. Na een stukje cake met koffie vertrokken de mamma's en papa's en kon het spel beginnen. Dat startte direct in de nabijgelegen en verfrissende beek.

De Kerels en Aspiranten vertrokken gisterenochtend op hun 3-daagse trektocht. Dat bracht hun met de fiets naar Peer en Hasselt. Ze vonden vlot een plaats om te overnachten en zetten hun tocht vandaag verder.

Vandaag zijn dan de Rakkers te voet en de Toppers met de fiets op tocht vertrokken. Waar naartoe ? Dat is ook voor hun nog een verrassing. Vóór het vertrek werd de slaapruimte nog eens netjes opgeruimd.

Deze middag een primeur op het jongenskamp, want de kookploeg heeft een lekkere lasagne in de oven staan. Dat wordt smullen!

Zondag 3 augustus: kamp op dreef

Geen nieuws, goed nieuws! Dat geldt zeker voor onze aankomst en eerste dagen. Alle fietsers hebben vlot de weg gevonden naar Achel. De kookploeg had gezorgd voor een deugddoend welkomstmaal, balletjes in tomatensaus  Het kamp is ondertussen volledig opgebouwd en draait op volle toeren. Alle dagen zon en de weinige onweerswoliken trekken zelfs over zonder een druppel te laten vallen. We wachten met veel ongeduld op onze Sloebers.

Klik op het plaatje hieronder om nog meer foto's van ons kamp te zien !

naar fotoalbum Achel 2014

kampthema 2014

Zondag 4 mei: pilootaflevering van Super Mario

Het kampthema: Rampscenario voor Super Mario ?

Rampscenario voor Super Mario ?