kampverhalen 2013

Hier kan je de dagelijkse belevenissen volgen op het kamp in Montenau. Nog meer filmpjes en unieke foto's van het kamp krijg je te zien op de brunch van zondag 6 oktober 2013 in de Bemdhal.

Kampevaluatie 2013

We hebben een korte vragenlijst opgesteld om het kamp te evalueren. Invullen duurt geen 5 minuten. Zo kan je ons laten weten wat je ervan vond en kunnen we het volgende bivak nog beter maken. Onze kampevaluatie kan je vinden op:

Zondag 11 augustus: nagenieten met kampfilm

Het kamp zit erop, maar we hebben een hele lading foto's en filmpjes mee naar huis gebracht. Wie niet kan wachten tot de brunch, kan alvast onze kampfilm "Montenau 2013, the movie" bekijken. Leider Duffe heeft zijn montage afgewerkt en het resultaat mag gezien worden, klik hieronder.

vrijdag 9 augustus: aspiranten- en binkendag

Gisteren hadden we op kamp bezoek van onze proost, Pater Luc. Hij leidde de viering, waarin we o.a. ons kamplied hebben gezongen. 's Middags aten we dan lekkere spaghetti. Vandaag schijnt de zon weer volop en was het dus tijd voor de groepsfoto's. Die krijgen jullie bij de terugkeer te zien. Vandaag hebben de leiders een dagje vrij. De Binken en Aspiranten nemen het roer over en dat brengt natuurlijk extra creativiteit mee. De laatste brieven zijn vandaag op de post gegaan, want zondag 11 augustus zijn we omstreeks 14u30 terug aan ons chirolokaal in Arendonk. Maar eerst gaan we nog nog enkele dagen genieten in Montenau. Klik hieronder om de extra foto's in ons fotoalbum te zien.

naar fotoalbum kamp Montenau 2013

Woensdag 7 augustus: de trektochten

Vanavond keerden alle afdelingen terug van hun trektocht. De Sloebers en Speelclub gingen zwemmen in Sankt Vith. De Rakkers vertrokken gisteren te voet naar het stuwmeer van Bütgenbach om daar vanochtend een gesloten strand aan te treffen. Ja, het slechte weer gooit de planning soms overhoop. Niet getreurd echter, uiteindelijk kwamen de Rakkers ook in het zwembad van Sankt Vith terecht. De Aspiranten en Binken brachten hun eerste nacht in Stavelot door en zakten de tweede dag af naar Malmedy. Daar vonden ze ook de Kerels. De Toppers reden ook naar Stavelot. De gebeurtenissen van de tochten werden na het avondeten (frikandellen met krieken) voor de ganse eetzaal uit de doeken gedaan. Daarbij kwam er nog een lading post van het thuisfront. Morgen staan we iets later op om extra uit te rusten van de tochten, maar iedereen is alvast zonder kleerscheuren terug op de kampplaats geraakt. Klik op de foto hieronder om de nieuwe foto's in ons kampalbum te zien.

naar fotoalbum Montenau

Dinsdag 6 augustus: Sloebers op kamp

Gisteren een drukke dag op kamp: de oudste afdelingen vertrokken op 3-daagse trektocht en het verlies werd 's namiddags direct aangevuld met een lading Sloebers. Daarom hebben we vandaag een extra lading foto's toegevoegd aan het kampalbum. Klik op de foto hieronder om naar onze fotopagina te surfen. De Binken en Aspiranten vertoefden gisterenavond in Stavelot. De Kerels hadden een slaapplek in Malmedy. De barbeque van de Toppers viel gisteren letterlijk in het het water. Ja, ook in Montenau was er gedurende een 10-tal minuten een stevige onweersbui. Spijtig, maar gelukkig kon het eetfestijn verder doorgaan in de eetzaal. Ook de kleinsten werden 's avonds verwend met een verrassing uit de keuken. Vandaag zijn ook de Toppers en Rakkers vertrokken voor hun 2-daagse trektocht. De eetzaal is deze middag amper voor de helft gevuld, maar de spinaziepuree helpt de kleinsten alvast aansterken voor hun trektocht morgen.

naar fotoalbum kamp Montenau 2013

Zaterdag 3 augustus: etensrestjes

Ondertussen zijn we al goed ingeburgerd in ons kamphaus. De balletjes in tomatensaus, gebraad en visstick hebben we al afgevinkt. Deze avond stond er een andere topper op het kampmenu: zwarte pensen met appelmoes. Alles netjes opgegeten en als er soms toch iets overblijft, is er nog biggetje Ludo die er wel pap van lust. Zoals bij de echte Galliërs, kon een varken in ons kampthema niet ontbreken. Varken Ludo (zie foto's) is echt wel de ster op onze kampplaats.

Voor wie het nog niet wist, we voegen af en toe wat foto's toe aan het kampalbum. Klik op Ludo hieronder dan kan je ze allemaal bekijken.

varken Ludo

Vrijdag 2 augustus: eerste kampfoto's

Hey Arendonk, onze eerste kampfoto's gaan online. Kunnen jullie alvast bekijken. Meer volgt, dus kom regelmatig eens terug kijken. Klik op de link hieronder:

Woensdag 31 juli: Ready to GO !

Het kamptransport is geladen, zodat we in Montenau niks tekort komen.

Deze ochtend zijn de Kerels, Aspiranten en Binken met de fiets vertrokken. Zij arriveren morgennamiddag op de kampplaats, wanneer ook de bus met Speelclub en Rakkers aankomt. De Toppers combineren morgen de trein en fiets om in Montenau te geraken.

Iedereen alvast goeie reis !

Kampthema 2013

Zondag 28 april: pilootaflevering van de strijd in Montenau

Het kampthema: Caesar lust Asterix rauw. Strijd in Montenau.

Strijd in Montenau